خواص عرق شوید:
شوید از سبزی جات بسیار پر استفاده است و به ویژه ما ایرانی ها در غذاهای گوناگون از آن استفاده می کنیم؛ تخم شوید هم در تهیه ادویه جات بسیار مصرف دارد. عرق شوید هم خواص زیادی دارد که در ادامه مقاله به قسمتی از خواص عرق شوید اشاره میکنیم.
از عرق شوید برای کم کردن فشار خون و همین طور چربی خون استفاده میکنند. برای این منظور خوردن یک فنجان عرق شوید در یک لیوان آب سرد بعد از ناهار مفید خواهد بود. بهتر است افرادی که چربی خون بالایی ندارند در استفاده این عرق احتیاط کنند.
از فواید دیگر عرق شوید میتوان به اثرش بر روی دل درد، خواص باد شکنی آن و تقویت معده را اسم برد. برای بهبود درد کمر، کلیه و مثانه استفاده عرق شوید موثر است. این عرق برای افزایش شیر مادران شیرده هم مورد استفاده قرار می گیرد.
فلاونوئید و ویتامینB کمپلکس موجود در آن بطور طبیعی ترشح بعضی آنزیم ها و هورمون ها را فعال میکند که این دستور تأثیر آرام بخشی و خواب آور دارد. همچنین فلاونوئید موجود در آن خواص باکتریایی دارد و با نابود کردن عفونت های میکروبی، بیماری اسهال را درمان میکند . عرق شوید در رفع سو هاضمه و درمان نفخ، استفراغ و سکسکه موثر است و مانع از پیدایش یبوست میشود.
عرق شوید باعث بازسازی سلول های کبدی میشود و آنتی اکسیدان موجود در آن با سرطان مقابله میکند. ضمنا عرق شوید ضد بلغم است؛ یعنی ترشحات اضافی برونشیتها و معده و روده و بطور کلی مایعات اضافی را کم میکند.
- کاهش چربی خون( کلسترول، تری گلیسرید و اسید اوریک)
- ازدیاد شیر مادران
- مقوی معده و اعصاب
- قاعده آور
- پیشگیری و درمان آرتروز
- بادشکن
بهترین زمان استفاده از عرق شوید:
بهترین زمان استفاده از عرق شوید بعد از هر وعده ی غذایی و میزان استفاده روزانه عرق شوید نیم لیوان میباشد.
زمان حاملگی و شیردهی:
عرق شوید مملو از فولات است که از نقایص مادرزادی جنین در زمان حاملگی پیشگیری میکند. شوید و عرق شوید در طب سنتی برای افزایش شیر مادر در زمان شیردهی استفاده میشود.
مقدار بالای کلسیم موجود در عرق شوید به تقویت و افزایش رشد استخوان های جنین در زمان حاملگی کمک میکند. آهن موجود در عرق شوید برای پیشگیری و درمان کم خونی در زنان بادار موثر میباشد.
موارد مانع استفاده از عرق شوید:
- به علت اثرات قانون آوری و سقط زایی شوید، استفاده آن در ابتدای زمان حاملگی ممنوع است.
- استفاده عرق شوید در افردی که بیماری حاد کلیوی دارند، سفارش نمی شود. همچنین در خصوص افردی که دارای چربی خون بالا نیستند، بایستی در استفاده آن دقت شود. به دلیل آن که افراط در استفاده آن امکان دارد باعث عوارضی شود.
- مصرف مقدار زیاد از فراورده های غلیظ شده میتواند باعث کاهش میزان اسپرم گردد.
- دید را ضعیف میکند.
- کسانی که زخم معده دارند چه بسا ایجاد خون ریزی میکند.
- ۰ ۰
- ۱ نظر
خواص عرق رازیانه
1-بهبود زخم ها
عرق رازیانه ترکیبات خاصی دارد که موجب خاصیت ضدعفونی کننده ی آن میشود. با توجه این خصوصیت، روغن رازیانه از عفونی شدن زخم ها جلوگیری میکند. همچنین از عفونی شدن بریدگی ها، بخصوص پس از عملهای جراحی، سزارین و دیگر زخم های جدی جلوگیری میکند.
2-بهبود اسپاسم
اسپاسم انقباض و گرفتگی غیرارادی و غیرطبیعی در دستگاه تنفس، روده، ماهیچه ها یا اعصاب هستند که موجب سرفه ی مداوم، سکسکه، درد حاد و… میشود. عرق رازیانه موجب آرامش اعصاب، عضلات، روده و سیستم تنفسی میشود و حملات اسپاسمودی را آرام میکند.